Alla nyheter om kaninier och deras vardag!


Äventyrssugen kanin hemma efter osannolik resa

För omkring en vecka sedan verkar nyfikenheten ha växt sig extra stor för en av mamma Morrans sex veckor gamla kaninungar. Så den klättrade helt enkelt över stängslet från kaninburen hemma i Storvik och gav sig iväg på en rejäl turné. På något sätt lyckades den försigkomna kaninen klättra in under familjens bil och när husse skulle åka iväg till Sandviken hade han ingen aning om att han hade en liftare med sig i bilens motorutrymme – en fripassagerare som på så sätt tog sig 1,5 mil längs E16 österut. Så småningom fick ägarna klart för sig att kaninen faktiskt befann sig någonstans vid sjukhusparkeringen i Sandviken.

– Vi var där och letade i ösregn och hade med mamman för att locka fram den men vi hittade henne inte, berättar Elisabeth Berger.

Under tiden avslutade ambulanssjuksköterskan Frida Jonsson sitt arbetspass på Sandvikens sjukhus. När hon kom ut på parkeringen för att åka hem till Falun såg hon en liten figur vid sin bil.

– När jag la in mina väskor i bilen och skulle åka hem så hoppade den in under min bil. Jag hittade en lång pinne med litet löv i ena änden som jag försökte ruska bort den med och till slut var den borta. Så då satte jag mig i bilen och åkte hemöver till Falun.

Efterlyst i sociala medier
Vid det här laget var kaninen också efterlyst på sociala medier. Frida Jonsson som har tagit bilder på den lilla rymlingen som hon tror befinner sig i Sandviken, råkade få reda på det och meddelar ägarna. Hoppet om att hitta kaninen blir allt mindre. Men då har ingen förstås räknat med att den ressugne kaninen varit fripassagerare ytterligare en gång, nu de omkring sju milen från Sandviken till Falun.

– Dagen efter när vi kikade ut genom fönstret så såg vi att den skuttade omkring runt vår bil, berättar Frida Jonsson.

Döps efter vägen Till sist, efter ytterligare en tur längs E16 men nu under ordnade former, kunde kaninen återförenas med resten av familjen.

– Kaninen hade ju inget namn men de som hittade kaninen föreslog E16. Så så får det nog bli, säger Elisabeth Berger med ett skratt.

Polis tog fast tjuv med kaninöron!

Klicka för att se reaktionerna!

Busig hundliknande kanin har hittat ett hem!

Klicka för att se vem de lyckliga ägaren är!

Yoga med kaniner för välgörenhet!

Klicka för att läsa mer

Kanin eller anka?

Bilden har förbryllat forskare i 100år!
www.000webhost.com